Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.
Malgrat això, tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.
Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com
Trobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars dades històriques relatives a l’edifici.
Val a dir que la presencia en aquesta comarca de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.
En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.
En aquest estiu curull d’incendis forestals constato que TOTS ELS INCENDIS SON PROVOCATS.
Alguns per acció, i els més per OMISSSIÓ
Facebook em diu que faig masses publicacions de caire cultural en llengua catalana, i m’adverteixen de suspensió.
Trobava una fotografia; Francesc Macià, president de la Generalitat de Catalunya, davant l'entrada de les Escoles Cases, en sortir de presidir l'acte d'inauguració. L'escola està ubicada a la plaça de Valentí Almirall del barri del Clot del districte de Sant Martí, Barcelona. Acompanyaren al president Jaume Aiguader, alcalde de Barcelona; Joan Casanellas, tinent d'alcalde i president de la Comissió de Cultura; els regidors de l'esmentada comissió: Joaquim Ventalló, Joaquim Pellicena i Frederic Brasó; Josep Jover, tinent d'alcalde; el regidor Miquel Ollé i Francesc Xavier Casals, conseller de Treball de la Generalitat, entre altres personalitats y membres de la família Guarro Casas.
https://arxiusenlinia.cultura.gencat.cat/#/cercabasica/detallunitat/ANC1-585-N-2825
El projecte, confeccionat en l’aspecte pedagògic per l’Assesoria Tècnica de Cultura de l’Ajuntament i en l’aspecte tècnic per l’arquitecte Josep Goday i Casals (Mataró, 6 de setembre de 188 – Barcelona, 15 de maig de 1936) , que va adaptar i ampliar l’antic edifici barroc dels Hospitalers segons el gust noucentista de l’època, fou aprovat definitivament el 16 d’octubre de 1930. El 12 de novembre de 1930, coincidint amb la Festa Major de Sant Martí, s’inauguren les obres.
El 1933 amb la presència de diverses autoritats municipals i qui en aquells moments era President de la Generalitat Francesc Macià s’inaugura oficialment l’Escola Municipal Casas.