Matias En Mais Castanyer, publica una fotografia que l’Antonia Caritat, identifica com el mas Caritat.
Patrimoni Gencat en diu ; Edifici de caràcter rural i agrícola, bastit probablement sobre una edificació anterior amb diversos afegits i transformacions.
No presenta cap element singular especialment i es conforma a partir d'un volum simple amb els afegits posteriors.
A la façana est hi ha una eixida coberta.
A la façana nord, que ha estat l'accés principal tradicional des de l'antic camí a les fonts, hi ha la data de 1588 a la llinda sobre la porta forana.
https://poum.olot.cat/PDF/Vol08/08F-MA.pdf
Està lligada a diverses tradicions populars entre les que destaca la troballa de la Mare de Déu del Tura per un bou i un pastor del mas.
Llegenda; l'origen del topònim Tura es vincula a una tradició del segle XV, segons la qual un bou anava cada dia a rascar el terra, prop del mas Caritat, encara existent a la vora d'Olot, fins que un dia el llaurador, amo del bou, estranyat de la insistència de l'animal va cavar al lloc i va trobar la imatge de la Mare de Déu. D'aquesta llegenda àuria (comú, amb petites variants, a altres marededeus trobades importants, com la de Montserrat o Núria), en prové el nom actual, ja que tura, en català antic, significa bou i el nom, per tant, equival a Mare de Déu del bou. Des del segle xvi, el nom de Tura és comú, entre les dones, a Olot i rodalia.