El senyor Google em recordava la publicació el 16 gener 2014 de MASIA, CASTELL I CAPELLA DE SANT ESTEVE DE MAR. PALAMÓS, L’EMPORDÀ JUSSÀ, fet amb col·laboració de la Maria de Palamós que n’havia fet les fotografies.
El Joan Dalmau Juscafresa m’enviava ara 12.01.2021, una fotografia i em deia ; la Capella de Sant Esteve de Mar, actualment està restaurada i dintre de una propietat privada i vallada.
Sembla que exerceix com “caseta de bany”, sobta, no és aquestaperò, la destinació més “antinatural” que hem vist, garatges, bars, corts d’animals,..., SEMPRE, SEMPRE, SEMPRE, millor això que deixar-les ensulsiar, oi?.
El protomàrtir, que moria apedregat, de ben segur somriu des del cel, quan constata que de vegades allò que semblava condemnat a desaparèixer, té nous i del tot inesperats usos, oi?.
El Castell s’ha mantingut en l’àmbit públic.
“L’Empordà jussà”, a fet aixecar les ires d’alguns puristes que havien acabat acceptant “L’Empordanet” de Josep Pla i Casadevall (Palafrugell, 8 de març de 1897 – Llofriu, 23 d'abril de 1981) que amb aquesta forma diminutiva qüestionava indissimuladament la divisió en dues comarques. Insisteixo en que “sobirà” i “jussà” son mots de la llengua catalana emprats per qüestions orogràfiques, i que NO TENEN traducció a la llengua castellana, que emprava sinònims com ALTO/BAJO.Curiosament aquests “ puristes” no accepten “sobirà” i “jussà” NI COM SINÒMINS.
Les publicacions al Conèixer Catalunya s’acullen a la llibertat d’expressió, NO SON DE LECTURA OBLIGADA, ni reben cap ajuda i/o subvenció pública, tenen això si, l’altíssim honor de ser una de les fonts més consultades per la Wikipedia, i sense cap modèstia han superat llargament els 100.000.000 de visites.
Que el protomàrtir Sant Esteve, intercedeixi davant l’Altíssim perquè s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i aquells que no tenen una bona situació econòmica.