El dia 13.3.2023, rebia la 4a Sessió de Quimioteràpia a l’Hospital General de Catalunya , val a dir que ha estat - i és encara – un procés “ dur”.
Avui estic a 4 dies d’acabar el tractament.
https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2022/12/lany-del-cancer.html
https://coneixercatalunya.blogspot.com/2023/02/els-efectes-de-la-quimioterapia.html
https://diaridecastellardelvalles.blogspot.com/2023/03/objectiu-sobreviure-la-quimioterapia.html
M‘ajudat molt en aquest tràngol, continuar – fins on m’ha estat humanament possible – amb les publicacions del conèixercatalunya, i vull agrair des d’aquí la bonhomia de tots/es els que m’han permès fer us de les seves imatges. Espero poder recuperar les meves sortides per Catalunya ben aviat.
Llegia a https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/25263
Aigua amunt del riu Caregue, poc més enllà del poble de Caregue (a 1.154 metres d'altitud), hi ha el Santuari de la Mare de Déu de la Muntanya, refet en època moderna.
Es tracta d'una capella de planta rectangular, amb una coberta a doble vessant coronada per un campanar d'espadanya. Té adossats dos edificis que no formen part de la capella però que s'integren dins un mateix volum. Les parets són de maçoneria amb morter de calç i coronades amb voltes que serveixen per a suport de la coberta a base d'una estructura de fusta amb pissarra al damunt.
Durant el treball de camp de l'any 2020, encarregat pel Departament de Cultura, s'observa que els paraments interiors estan revestits d'enguixat, i el paviment de pedra pissarrosa marca un eix central amb petits còdols de riu que generen formes geomètriques.
A l'exterior apareix un estuc tradicional de morter de calç, el qual s'està esclovellant sobretot en la part inferior. A la façana principal trobem dues petites finestres d'arc de mig punt als laterals de l'accés del mateix estil. A sobre de la porta apareix un òcul i sobre la coberta una espadanya revestida de morter de calç de color blanc.
La llegenda sobre la imatge de la Mare de Déu que acull aquesta capella, diu que la va trobar un pastor i que va intentar dur-la cap al poble i no ho va aconseguir. Va ser per això que van construir la capella.
L'aplec de la Mar de Déu se celebra el diumenge de Sant Cogesma per la segona Pasqua. També s'hi acudeix en romiatge el dia 16 d'agost, en què hi té lloc la festa major.
Quan al topònim: