Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.
Malgrat això, tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.
Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com
Trobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars dades històriques relatives a l’edifici.
Val a dir que la presencia en aquesta comarca de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.
En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.
En aquest estiu curull d’incendis forestals constato que TOTS ELS INCENDIS SON PROVOCATS.
Alguns per acció, i els més per OMISSSIÓ
Facebook em diu que faig masses publicacions de caire cultural en llengua catalana, i m’adverteixen de suspensió.
Trobava una fotografia “ Edifici antigues escoles de Llessui” .
https://arxiusenlinia.cultura.gencat.cat/#/cercabasica/detallunitat/ACPS210-2-N-1915
Llessui era un terme municipal de la comarca del Pallars Sobirà que va ser incorporat el 1970 al terme de Sort, incloïa els pobles de Llessui i Saurí, el veïnat de la Torre i els antics pobles, ara desapareguts, de Meneurí i Torena. Llessui era el més gran dels quatre antics municipis units a l'actual de Sort. Amb una extensió de 53,03 km², representava una mica més de la meitat del nou terme, de 105,05 km².
Dissortadament, com és mal costum en aquest dissortat reialme, cap dada de l’edifici, i del seu autor, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com