Quantcast
Channel: Conèixer Catalunya
Viewing all articles
Browse latest Browse all 4674

LA CASA CABALLÉ. AMPOSTA. EL MONTSIA. TARRAGONA

$
0
0

  

Maria Jesus Quixal Bo, publicava fotografies de la casa Enric Ramon Requena, situada a la  Plaça de la Pau / Avinguda Sant Jaume, 2 / Carrer d'Europa, 1, d’Amposta, a la capital de la comarca del Montsià.


La va  construir al  mestre d'obres Joaquim Cabanes Suñer ( Tortosa 1876 + la Sénia , 16.08.1936 ), com també la casa Morales Talarn, i la casa Caballé, al número 31 de la  Carretera Simpàtica. Ens agradarà tenir noticia a l’email castellardiari@gmail.com del nom propi, el cognom matern,  el lloc i data de naixement i traspàs, i alguna dada de la peripècia vital d’aquest Caballé .


La casa es cita entre altres llocs a :

 31, Amposta, Spain

https://art.nouveau.world/joaquim-cabanes-i-suner

 

http://www.amposta.cat/documents/planejament/CatalegPatrimoniHistoricArtisticArquitectonic.pdf

HA.c.015

https://www.amposta.cat/ohamposta/fitxa.asp?id=12&t=3&i=ca


Patrimoni Gencat la descriu  com un edifici d'habitatges de planta rectangular irregular situat a la cantonada d'una illa. És de planta baixa i un pis i presenta coberta plana. Destaquen les dues façanes, amb restes d'ornamentacions molt interessants, fonamentalment de rajola monocromàtica i policroma. A la planta baixa, amb notables mostres de transformacions posteriors, destaca, a part dels maltractats encoixinats, els emmarcaments de rajoles de les finestres i les portes. Al pis superior els balcons i finestres, també distribuïts asimètricament, presenten emmarcaments de rajoles amb motius florals i, per damunt, una franja horitzontal al llarg de les dues façanes, amb rajoles monocromàtiques blanques i marró-grana. De l'alçada d'aquesta franja neixen uns elements verticals de planta circular que sobresurten de la barana superior, coronant-se amb un progressiu esglaonament i recolzats en grans mènsules, a més de comptar amb una profusa gamma de rajoles monocromàtiques i policromes de motius geomètrics. La cornisa, amb petits modillons, també té diferents tipus de rajoles, i la art superior de la barana presenta una gran quantitat de trossos de rajola, així com els vestigis d'alguna ornamentació pictòrica anterior.




Fotografia de Pere Rams i Josep M. Pérez

 

Com és costum de les mal dites companyes de serveis públics en el seu anhel de menystenir el patrimoni històric i artístic de Catalunya, pengen fils per tot arreu. 


Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació;   en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 

 

Us esperonem,  més encara si és possible, a donar compliment a TOTES les instruccions de les autoritats sanitàries CATALANES  per evitar l’extensió de la Covid.19,  i confiem que així,  podrem aconseguir  que s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i  aquells que no tenen una bona situació econòmica.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 4674

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>