El Jordi Vila Junca publica una fotografia de l’església parroquial del poble de Cassovall, advocada a Sant Pere, situat al vessant de Roca Redona, que pertanyia a l'antic municipi de Pallerols del Cantó fins que l'any 1972 fou annexat, junt amb la resta d'aquesta antiga demarcació municipal, al nou municipi de Montferrer i Castellbò.
Patrimoni Gencat ens diu que l'església de Sant Pere de Cassovall és un petit temple d'una sola nau, capçat a ponent amb capçalera plana i cobert amb una estructura d'entramat de fusta de doble vessant, sostinguda per dues encavallades d'aquest mateix material.
L'església es presenta com un espai únic, amb l'espai presbiteral alçat on trobem l'altar damunt d'un pilar. Al llarg dels murs laterals hi ha dos bancs correguts.
El parament dels murs interiors del temple es compon de carreuons irregulars amb una disposició també irregular. Tots els murs estan repicats i deixen la pedra vista, excepte a la part de la capçalera que està arrebossat i pintat. Als peus del temple, al costat dret, hi ha la pica baptismal semiesfèrica sobre una base d'obra.
La façana principal presenta la porta d'arc de mig punt, amb unes dovelles toscament desbastades. Al damunt de la porta trobem un òcul. Al costat de la porta hi ha una petita finestra quadrangular amb una reixa.
La façana oriental és coronada per un campanar d'espadanya de dos ulls, culminats actualment per dos arcs de mig punt.
La coberta és de doble vessant amb lloses. Es recolza sobre un entramat de fusta. La façana de la capçalera està coronada amb un pedró de pedra tosca amb una petita creu de ferro forjat.
Foto del interior .A. Moras. 1985 Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com, castellardiari@gmail.com del nom propi, el cognom matern i el lloc i data de naixement i traspàs – si fos els cas – d’aquest A. Moras que documentava gràficament una bona part del patrimoni històric de Catalunya
L'església presenta característiques pròpies de l'estil barroc popular: escasses obertures, tosquedat del parament, òcul damunt la porta i campanar d'espadanya. De l'església anterior en queden només restes en un altre indret de la població.
Quan al topònim Julio Concepción Suárez -Xulio-, de Irías (Herías, Lena, Asturias, 1948, ) defensa el sentit “ casa/cases damunt la Vall”
https://www.xuliocs.com/PDF/juego-interdisciplinar-palabras-aulas.pdf , pàgina 208
Que l’apòstol Sant Pere intercedeixi davant l’Altíssim perquè s’aturin les morts de persones grans, malalts crònics, minusvàlids i persones amb pocs recursos econòmics.